Embracer Group förvärvar Grimfrost

Embracer Group AB[1] ("Embracer") har ingått avtal med ägarna till Varyag Group AB (som bedriver verksamhet under namnet Grimfrost) om förvärv av 70 procent av Varyag Group AB. Grimfrost är en e-handelsspecialist och en ledande aktör med ett globalt varumärke inom högkvalitativa Viking-produkter.

“Grimfrost teamet är inte bara passionerade utan också kunniga om vår historia – de är också riktiga entreprenörer som har tagit bolaget till en marknadsledande position inom en nisch som är populärare än någonsin. Förvärvet öppnar upp för internt samarbete kring Vikinga-baserade spel inom koncernen. Förutom att Grimfrost är en ledande, växande och vinstgivande verksamhet, kommer förvärvet också att bidra med djup kunskap om hur man bygger en global e-handel och produktverksamhet kring ett varumärke. Dessutom är Grimfrost beläget i Embracers hemmakvarter, i Värmland, något som adderar till vår växande grupp av svenskbaserade företag”, säger Lars Wingefors, grundare och VD Embracer Group.

Bakgrund och motiv

Grimfrost, som grundades 2014, är en ledande aktör inom högkvalitativa Viking-produkter. Bolaget, med huvudkontor i Karlstad har cirka 12 anställda. Den huvudsakliga verksamheten är inom B2C-segmentet, men Grimfrost levererar även kostymer för TV- och filmproduktioner (till exempel Game of Thrones och Vikings), och reproduktioner för muséer (B2B). Den nuvarande största marknaden är USA som representerar cirka 60 procent av försäljningen. Grimfrost har även ett starkt varumärke och en community med över en miljon följare på Facebook.

“Arvet och den långa traditionen av kunskap, integritet och service har varit vår vision med Grimfrost och vi är spända över att gå samman med Embracer för att kunna växa verksamheten och communityn” säger Ismo Arvenhav, grundare och VD Grimfrost.

Genom förvärvet välkomnar Embracer ett erfaret team som kommer att ge Embracer betydande kunskap inom den globala B2C e-handeln. Genom partnerskapet kommer Embracer att stödja Grimfrost i dess positionering på den internationella marknaden, i byggandet av organisationen och i produktutveckling, vilket kommer att möjliggöra för Grimfrost att kapitalisera på befintlig potential och ej tillgodosedd efterfrågan. Den expertis som finns inom Grimfrost borgar för ytterligare samarbetsmöjligheter med andra företag inom Embracer Group såsom GOE Distribution. Grimfrost kommer att verka som ett dotterbolag till Embracer och rapportera under divisionen Partner Publishing and Film.

Köpeskilling

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra transaktionsvillkoren. Köpeskillingen utgörs av en initial kontant betalning och görs till villkor som är i enlighet med tidigare Embracer-transaktioner.

Slutförande av transaktionen

Transaktionen genomfördes per den 7 juli 2021.

Rådgivare

Ernst & Young AB tillhandahåller transaktionsrådgivning och Baker McKenzie och är legal rådgivare till Embracer i samband med transaktionen.

För mer information, vänligen kontakta:

Lars Wingefors, grundare och VD Embracer Group AB

Tel: +46 708 47 19 78

E-mail: lars.wingefors@embracer.com

Om Embracer Group

Embracer Group är ett moderbolag till företag som utvecklar och förlägger PC-, konsol- och mobilspel för den globala spelmarknaden. Koncernen har en bred spelportfölj med över 240 ägda varumärken, som till exempel Saints Row, Goat Simulator, Dead Island, Darksiders, Metro, MX vs ATV, Kingdoms of Amalur, TimeSplitters, Satisfactory, Wreckfest, Insurgency, World War Z, Borderlands och många fler.

Bolaget har huvudkontor i Karlstad och global närvaro genom de åtta operativa koncernerna: THQ Nordic GmbH, Koch Media GmbH/Deep Silver, Coffee Stain AB, Amplifier Game Invest, Saber Interactive, DECA Games, Gearbox Entertainment och Easybrain. Koncernen har 69 interna studios och fler än 7 000 medarbetare och kontrakterade utvecklare i fler än 40 länder.

Embracer Groups aktier är noterade på Nasdaq First North Growth Market Stockholm under kortnamnet EMBRAC B. Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB som nås via info@fnca.se +46-8-528 00 399.

Prenumerera på pressmeddelanden och finansiell information: https://embracer.com/investors/subscription/?lang=sv

För mer information, vänligen besök: https://www.embracer.com

Webcast presentation för investerare, analytiker och media

Representanter från Embracer Group kommer att delta i en webcast presentation idag klockan 09.00 CET. Inbjudan och detaljer for deltagande vid presentationen kommer att skickas ut i ett separat pressmeddelande.

[1] Förvärvet sker genom Embracers helägda dotterbolag Embracer Group Lager 9 AB.

Embracer Group förvärvar Grimfrost

Embracer Group is a parent company of businesses led by entrepreneurs in PC, console, mobile and board games and other related media. The Group has an extensive catalogue of over 850 owned or controlled franchises.

With its head office based in Karlstad, Sweden, Embracer Group has a global presence through its ten operative groups: THQ Nordic, Koch Media, Coffee Stain, Amplifier Game Invest, Saber Interactive, DECA Games, Gearbox Entertainment, Easybrain, Asmodee, and Dark Horse. The Group has 120 internal game development studios and is engaging more than 12,750 employees and contracted employees in more than 40 countries.